آیت الله برای تغییر رئیس تحمیلی به هیات امنا ، لازم نبود که سالها صبر کند و تنها یک ماه بعد از استقرار دولت جدید ، با همان اساسنامه ، قوانین و شرایطی که دولت احمدی نژاد تهیه کرده بود ، بساط رئیس نزدیک و مورد اعتماد رئیس جمهور سابق را برچید.
رئیس تحمیلی دولت احمدی نژاد به هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی دیروز و در اولین فرصت ممکن از تغییر دولت احمدی نژاد برکنار شد و فرهاد دانشجو رئیس مورد نظر دولت قبل ، جای خود را به حمید میرزاده چهره نزدیک به آیت الله هاشمی رفسنجانی داد .
میرزاده متولد کرمان و زاده استان زادگاه آیت الله هاشمی است و درتمام سالهای بعد از انقلاب در کنار آیت الله بوده است. 4 سال استانداری و چندین سال معاونت اجرایی ریاست جمهوری در دوران دولت سازندگی و عضویت در هیات امنای دانشگاه آزاد بخشی از مسئولیت های دکتر حمید میرزاده در کنار آیت الله هاشمی رفسنجانی است.
اما در مورد چهارشنبه تاریخی دانشگاه آزاد نکاتی چند قابل ذکر است:
1- احمدی نژاد از ابتدا براساس تقابل با هاشمی رقسنجانی توانست بر کرسی ریاست جمهوری بنشیند و در طول تمام 8 سال زعامتش بر طبل تقابل با آیت الله کوفت. احمدی نژاد حتی در سال 88 و در مناظره معروف در حالی که رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اصولا در میدان رقابت حضور نداشت، رئیس جمهور وقت که نگران نتیجه انتخابات بود، بدون هیچ توجیه مشخصی پای وی را به جریان داغ ترین بحث های انتخابات کشاند و آتش فتنه 88 را در مناظره تلویزیونی روشن کرد.
احمدی نژاد از روز اول ریاست جمهوری قصد جدی تغییر جاسبی را داشت و این آرزوی خود را پنهان نمی کرد تا جایی که چند بار از لزوم تغییر رئیس دانشگاه آزاد سخن گفت و در آخرین بار در جریان سفر استانی به پیشوای ورامین در منطقه امامزاده جعفر و در سخنرانی اش به جاسبی اولتیماتوم داد و حتی مهلت 2 هفته ای تعیین کرد. البته احمدی نژاد برای رسیدن به آرزویش و حذف چهره های نزدیک به هیات امنا از دانشگاه آزاد باید تلاش زیادی می کرد.
اساسنامه دانشگاه آزاد تغییر کرد، ماجرای وقف دانشگاه آزاد پیش آمد و در نهایت احمدی نژاد باید 6 سال دیگر هم صبر می کرد تا آرزویش محقق شود و عبدالله جاسبی که از موسسان بزرگترین دانشگاه و ثروتمندترین موسسه آکادمیک جهان بود پس از 29 سال و چند ماه با فشار دولت برکنار شود.
البته آیت الله برای تغییر رئیس تحمیلی به هیات امنا ، لازم نبود که سالها صبر کند و تنها یک ماه بعد از استقرار دولت جدید ، با همان اساسنامه ، قوانین و شرایطی که دولت احمدی نژاد تهیه کرده بود ، بساط رئیس نزدیک و مورد اعتماد رئیس جمهور سابق را برچید.
آیت الله در ساده ترین شکل ممکن ، بعد از تغییر اعضای حقوقی هیات امنا ، اعضا را به دفتر خودش فراخواند و تغییر مد نظر هات امنا را اعمال کرد.
2- دانشگاه آزاد موسسه ای بود که سی و چند سال قبل و با تلاش جمعی از مسئولان و در راس آن آیت الله هاشمی رفسنجانی شکل گرفت و مورد تایید رهبر کبیر انقلاب و بعدها مورد حمایت رهبر معظم انقلاب نیز قرار گرفت. طبیعی است که رئیس این موسسه غیر دولتی بایستی با هماهنگی هیات امنا انتخاب می شد که بغض احمدی نژادی سبب شد تلاش شود شخصی که هیچ قرابت فکری با موسسان دانشگاه آزاد نداشت ، سکان بزرگترین و ثروتمندترین دانشگاه جهان را برعهده بگیرد.
3- مخالفان جاسبی تاکید داشتند که نباید از این دانشگاه بهره برداری سیاسی شود و عبدالله جاسبی را به سوءاستفاده سیاسی و حتی مالی متهم می کردند. اما روزگار گذشت و بازرسی ویژه همان دولت احمدی نژاد در آخرین روز ریاست جمهوری دولت دهم یعنی دوازدهم مرداد 92 ، طی نامه ای به فرهاد دانشجو رئیس 18 ماهه این دانشگاه ، بر سوء استفاده از منابع دانشگاه آزاد به نفع برخی جناح ها و کاندیداها و مدیریت ناکارآمد و غیر علمی بر این دانشگاه و سوء استفاده های سیاسی و مالی در دوران کوتاه ریاست بر این دانشگاه تاکید کند تا این بار نه دولت حسن روحانی و نه هیات امنای دانشگاه که بازرسی دولت احمدی نژاد ارزیابی منفی خود را از اداره دانشگاه آزاد علنی کرده باشد.
4- فرهاد دانشجو که به سیاسی ترین شکل ممکن و با اهرم فشار محمود احمدی نژاد وبرادرش کامران دانشجو وزیر علوم وقت به ریاست منصوب شده بود ، دیگر برادرش خسرو را به ریاست بزرگترین واحد دانشگاهی کشور یعنی دانشگاه واحد علوم تحقیقات هم منصوب کرد تا وی همزمان عضو شورای شهر تهران و رئیس دانشگاه باشد و این نمونه ای از انتصابات فامیلی متعدد در این دانشگاه بزرگ باشد. جالب اینکه رئیس سیاسی دانشگاه آزاد که خود را پروفسور فرهاد دانشجو می نامید و رسانه های پرتعداد دانشگاه و برخی رسانه های نزدیک به این جریان در روزهای منتهی به چهارشنبه فریادهای وااسلاما و وادانشگاهها سر دادند و تاکید داشتند که نباید رئیس سیاسی برای این دانشگاه انتخاب شود که این خود از عجایب و غرایب دنیای سیاست است.
5- آنگونه که قرآن کریم می فرماید: « تلک الایام نداولها بین الناس » و آنگونه که در ضرب المثل شیوای فارسی داریم که « بس بگردید و بگردد روزگار .... » نباید فراموش کنیم که هنگامی که تصمیمات برخلاف منافع وخواست ماست، نباید زمین و زمان را به هم بدوزیم . درسی که امید است برخی سیاسیون از تغییرات و اتفاقات اخیر گرفته باشند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 25,دسامبر,2024